O KENGA&RU

ROJSTVO

»Po rojstvu moje nedonošenke je prišel čas, ko smo potrebovali pomoč. Na nekaterih področjih smo jo dobili, na drugih pa žal ne. Ena izmed težav, ki smo jo izkusili je bilo pomanjkanje oblačil in pripomočkov za nedonošenčke. Znašli smo se po svoje, tako kot doslej vsi starši prezgodaj rojenih otrok.«

V težki situaciji je vsaka dodatna ovira odveč, zato sem se odločila pomagati vam. Na teh straneh boste našli nekaj pomembnih pripomočkov, ki jih potrebujejo najmanjši otroci, informacije pa vam bodo v oporo pri skrbi za vašega nedonošenčka.  Vabljeni ste, da napišete tudi svoje predloge in komentarje na naš kontakt.

kengurujanje

ZAKAJ KENGA&RU

Ker sta kenguruja.

Ker Kenga simbolizira mamo, ki rodi majhnega otroka, Ru prezgodaj rojenega otroka, vreča pa inkubator, v katerem se Ru počasi, a vztrajno razvija.

Ker je “kengurujanje” ena najučinkovitejših metod navezovanja staršev na otroka, predvsem pa je zelo koristna za otrokov napredek. Gre za stik materine ali očetove kože na kožo otroka.

 

MOJE POSLANSTVO

​Prezgodaj rojenim in najmanjšim otrokom želim omogočiti prijetne in zdrave prve trenutke življenja, njihovim staršem pa brezskrbno negovanje njihovih zakladov.

 

kenga in ru

O MENI

Sem Jerneja Kern, diplomirana babica, žena in mamica. Poleg praktičnih delovnih izkušenj imam na področju babištva tudi kar nekaj osebnih. Izkusila sem tako zdravo nosečnost in normalen porod zdrave deklice kot tudi rizično nosečnost, prezgodnji porod s carskim rezom in skrb za nedonošenko.

Moje vrednote so poštenost, spoštovanje in predvsem pomoč drugim. Slednje čutim že od malega, saj sem že kot majhna punčka govorila, da bom medicinska sestra. To svoje poslanstvo bom lahko opravljala tudi prek teh strani.